ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο

 

 

Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο Επιστημονικό συνέδριο για τον Αθλητισμό που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλης της επιστημονικής αθλητικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

 

 

 

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών “Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός” που θα διεξαχθεί στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την επιστημονική και αθλητική κοινότητα, καθώς σε αυτό θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε τομείς όπως προπονητική, αθλητιατρική, βιοχημεία της άσκησης, βιοκινητική, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της φυσικής αγωγής, αθλητική επιχειρηματικότητα, εργοφυσιολογία, ειδική αγωγή, κινητική συμπεριφορά, άσκηση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αθλητική τραυματιολογία, αθλητική διατροφή, διδακτική και μεθοδολογία της φυσικής αγωγής κ.α..

 

 

Στην αυριανή τελετή έναρξης (19.00, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ) θα παραστούν, και βραβευθούν, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης μας, Ελευθέριος Πετρούνιας, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, όπως και ο Αναστάσιος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της Χρυσής Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Άννας Κορακάκη.

Παρών θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ.Ιούλιος Συναδινός, όπως και εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και πλήθος αθλητών, προπονητών, γιατρών και σπουδαστών.

 

 

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει συμπόσια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και παρουσιάσεις, ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες έρευνες και μελέτες για θέματα όπως το ντόπινγκ, η αθλητική παιδεία, η προετοιμασία των ομάδων, η απορρόφηση του αθλητικού επιστημονικού έμψυχου δυναμικού στην Ελλάδα της κρίσης κλπ.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και το πλήρες πρόγραμμα του τριήμερου Συνεδρίου (25-27/11) επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.pess.auth.gr και ειδικότερα την ηλεκτρονική διεύθυνση http://icss2016.web.auth.gr.

 

logo

 

Επικοινωνία

2o ICSS 2016

Τel: 2310 991871, 991872
FAX: 2310 991873
Ε-mail: icss2016@pess.auth.gr